>Tilbage til 3K's forside

Forskning og udvikling

Mød den nyeste viden i din undervisning.
På UC Diakonissestiftelsen prioriterer vi forskning og udvikling højt. Du vil derfor møde den nyeste, forskningsbaserede viden i din undervisning på 3K uddannelsen. 

Læs mere om vores visioner og forsknings- og udviklingsstrategi: 
Forskning og Udvikling, UC Diakonissestiftelsen 2016 - 2020 (pdf)

 


Her kan du læse om de projekter, der er aktuelle lige nu:

 

Titel: Frivillige som en ressource i velfærdssamfundet

Deltagere: Et antal 3K-studerende og adjunkt, ph.d., Anna Kaae Kjærgaard.

Formål: Formålet med dette forskningsprojekt er at undersøge, hvordan frivillige kan bruges som en ressource i udviklingen af velfærdsamfundet i dag, samt hvilke ledelsesmæssige udfordringer denne inddragelse af frivillige skaber. Der sættes bl.a. fokus på, hvordan man som leder kan bidrage til et konstruktivt samarbejde mellem frivillige og ansatte. Projektet vil tage udgangspunkt i en række interviews med ledere af frivillige fra såvel offentlige institutioner som foreninger og værdibaserede organisationer.Titel: Kristendommen i kulturen mellem sekularisering og desekularisering

Deltagere: Lektor Bent Bjerring-Nielsen
Formål: Forskningsprojektet er en undersøgelse af, hvilken rolle kristendommen spiller i moderne sekulariserede samfund i dag.

Hvor mange religionsforskere tidligere mente, at kristendommen var under afvikling, peger flere i dag på, at den fortsat spiller en væsentlig rolle i samfundet, men blot i nye, omdefinerede former. Udgangspunktet for forskningsprojektet er en kortlægning af denne desekulariseringstendens og dens forskellige kulturelle udtryksformer med særligt fokus på samtidslitteraturen. Litteraturen betragtes i denne sammenhæng ikke (kun) som æstetiske artefakter, men (også) som udtryk for nogle almene tendenser i kulturen.