Danmarks første og eneste alterbrødsbageri

Diakonissestiftelsen har bagt alterbrød – også kaldet oblater – siden 1877. I gamle dage var det diakonisser, som stod for bagningen, hvilket var en yderst omstændelig proces, hvor brødet først blev bagt i et slags vaffeljern, herefter fugtet og udstandset, for til sidst at blive tørret i en ovn.  

Fra vores moderne alterbrødsbageri i dag og fuldautomatiske bagemaskine pakker vi ca. 20.000 alterbrød dagligt, hvilket svarer til godt 3 millioner alterbrød årligt. Alterbrødene bages usyret med økologisk HVEDEMEL, rismel, olie og vand. 

Vi leverer alterbrød til kirker i hele Danmark og til udlandet. 

Her kan du bestille brødet og læse mere, hvis du har lyst til at komme på rundvisning.


Opbevaring af alterbrød

Alterbrød er termolabile og skal derfor behandles med omhu, hvis de skal bevare sprødheden. Brødene skal opbevares tørt i rulle og plastikpose og ikke sammen med stærkt lugtende varer. Alterbrød er et fødemiddel og har derfor en vis holdbarhed. Vi anbefaler derfor, at man ikke bestiller brød til mere end ca. 1 år ad gangen.

Vi har dog gode erfaringer med langtids-opbevaring af alterbrød i dybfryser, blot man lader brødene ligge lufttæt i rulle og plastikpose under hele processen: Nedfrysning, opbevaring og optøning.

Behandling af alterbrødene

Det kan ikke anbefales at lade eventuelle overskydende brød blive liggende i oblatæsken efter endt gudstjeneste, da der ofte udvikles kondensvand inde i æsken, hvilket vil gøre brødene bløde og seje. Kom i stedet de overskydende brød i en rulle for sig selv - læg dem ikke tilbage sammen med nye brød, der endnu ikke har været ude af rullen; dette vil ødelægge alle brødene.

Sådan redder du fugtige brød

Hvis skaden skulle være sket, og du ønsker at tørre nogle brød, der er blevet bløde, kan du følge denne fremgangsmåde:

  • Læg brødene på en bageplade og sæt den i en forvarmet ovn på 80 grader.
  • En tom rulle kan eventuelt lægges i ovnen til tørring. Bagetiden afhænger af, hvor fugtige alterbrødene er.
  • Det foreslås at prøve med ca. 10 minutter, men hold endelig øje med brødene, så de ikke bliver brune. Springer brødene let på pladen efter tørringen, er de i orden.
  • Lad brødene køle af og kom dem i den tomme, tørre rulle.
  • De fugtige brød kan også tørres i en mikrobølgeovn. Læg brødene i mikroovnen, dæk dem med et stykke køkkenrulle og giv dem 14 sekunder ved 750 watt

Bestilling

Alterbrød kan købes direkte fra en vore grossister. Du kan også bestille her. Mindste levering er to ruller. Der er ca. 140 alterbrød i én rulle. Alle priser er eksklusiv moms og fragt.

  • Ved køb af 10 ruller eller derunder er prisen kr. 159,00 per rulle  
  • Ved køb af mellem 20-40 ruller er prisen kr. 149,00 per rulle 
  • Ved køb af 50 ruller og derover er prisen kr. 142,00 per rulle 

(Prisen på alterbrød reguleres årligt den 1. januar.)

Bestil alterbrød via linket.

Kontrol

Alterbrødsbageriet har kun fået glade smileyer i forbindelse med Miljø- og Fødevareministeriets fødevarekontrol. Se den seneste kontrolrapport her.

   

Jobsøgende?

Vi slår alle ledige job op her.

Har vi ikke slået den rigtige stilling op til dig, er du velkommen til at søge uopfordret. Send en uopfordret ansøgning via dette link.