Loppeshoppen Valby: Så nemt er det at gøre en forskel

3. maj 2017

Ny kampagne vil engagere valbyborgerne i lokal frivillighed

Over 12.000 borgere i Valby vil gerne engagere sig frivilligt, hvis bare de bliver spurgt, siger en rapport fra Det Nationale Forskningscenter for Velfærd, der har set på udviklingen i frivilligt arbejde i Danmark (1). Det vil de frivillige i Loppeshoppen Valby Langgade gerne råde bod på.

Din tid gør en forskel – bliv frivillig

Kampagnen ’Din tid gør en forskel’ er en lokalt forankret indsats, hvor flere af Diakonissestiftelsens frivillige er med til at gøre valbyborgerne opmærksomme på Loppeshoppen. I uge 18 bliver borgerne i Valby derfor mødt med oplysning om, hvor lidt der skal til for at gøre en forskel helt lokalt, fulgt af spørgsmålene: Har du et par frie timer om ugen? Og vil du give et par timer om ugen? – Oftest skal der ikke mere til.

De frivilliges store engagement glæder Loppeshoppens projektleder, Trine Høst, der udtaler:

Projektleder Trine Høst

”Vi har et brændende ønske om, at valbyborgerne får øjnene op for Loppeshoppen og tager butikken til sig. Loppeshoppen skal ikke kun være en genbrugsbutik med kvalitetsvarer, men et sted hvor borgerne kan mødes om bæredygtige initiativer, til lokale genbrugsevents og meget mere”

Trine Høst siger også:

”Den 20. april var der herreevent i Loppeshoppen på Valby Langgade efter lukketid – og det var enormt givende, at vi var i stand til at afholde en lokal aktivitet for mændene i omegnen. Tidligere har vi også haft forfatter Lone Hørslev på besøg til oplæsning efter lukketid. Fremover ønsker vi at afholde endnu flere events og holde butikken åbent flere dage om ugen – og det kræver, at vi får flere engagerede frivillige på banen, som har lyst til at bidrage. I bund og grund er det det enkelte menneskes tid, der gør en forskel. Derfor vil vi gerne fortælle valbyborgerne, at de kan være med til at gøre en forskel med blot et par timer om ugen.”

Overskuddet lander et godt sted

Takket være Loppeshoppens overskud er Diakonissestiftelsen i stand til at udvikle og understøtte projekter for sårbare mennesker, bl.a.:

  • Demensgudstjenester på plejehjem og i Emmauskirken
  • Udvikling af projekter og aktiviteter med sociale formål, f.eks. kor for psykisk sårbare
  • Diakonissestiftelsens mangeartede aktiviteter, herunder koncerter, filmklub, foredrag, juleaften for ensomme m.m.
  • GIVRUMs kreative værksteder Syloppen, Krealoppen og Værkstedsloppen, hvor der er rum til alle

Er du interesseret i at høre mere om det frivillige arbejde i Loppeshoppen, så kontakt Loppeshoppens projektleder Trine Høst, trho@diakonissen.dk / 60 11 17 95.

Loppeshoppen er på sociale medier

   

(1) Ifølge Det Nationale Forskningscenter for Velfærd, SFI, vil 45% af danskere mellem 16-85 gerne lave frivilligt arbejde, hvis blot de blev spurgt om det: https://pure.sfi.dk/ws/files/201767/1409_Udviklingen_i_frivilligt_arbejde.pdf