Erfaringsudveksling med SOSU-klasse fra Herning

14. oktober 2016

Diakonissestiftelsens SOSU-skole har d. 6. oktober haft besøg af en klasse fra Social- og sundhedsskolen i Herning. Centralt for dagen stod mødet mellem forskellige kulturer i en ny kontekst. Turen gik fra Frederiksberg til Nørrebro.

Klassen fra Herning ankom til en SOSU-skole, der er anderledes end den, de kommer fra. Diakonissestiftelsens SOSU-skole emmer af sjæl i de rum, der blev bygget mange år tilbage – og SOSU-skolen i Herning er ved at skabe liv i et nyt byggeri. Skolerne er forskellige, men har også ting til fælles, og det fik eleverne set til rundvisning på matriklen.


Stine Lykke, lærer fra Social- og sundhedsskolen Herning, udtaler:

”Både elever og undervisere har glæde af at opleve, hvordan andre uddannelsesinstitutioner varetager samme uddannelser.”

Eleverne bevægede sig fra Diakonissestiftelsen på Frederiksberg til Nørreport Station. Herfra gik de ad Nørrebrogade og Blågårdsgade ned til Assistentens Kirkegård, hvor de havde til opgave at udveksle erfaringer og stille hinanden spørgsmål med den gamle "flip flap papirleg".

Bente Ebbesen, underviservikar på Diakonissestiftelsens SOSU-skole, fortæller:

”Idéen var at møde andre ligesindede og udveksle erfaringer både socialt og fagligt med afsæt i flip-flap samt deres kendskab til kommunikation, åbne spørgsmål, opfølgende spørgsmål – og under opgaveløsning ved Superkilen”

En global smeltedigel på Nørrebros 750 meter lange område Superkilen består af Den Røde Plads, Mimers plads (den sorte plads) og Mimersparken (den grønne park). Området er, udover samlingspunkt for kulturtilbud mm., en urban kulisse for objekter fra forskellige lande og kulturer. I zonerne findes blandt andet et marokkansk springvand, japanske træer og en tyrkisk bænk.


Kulturmøder er en del af det kommende arbejdsliv
Som medarbejder på sundhedsområdet kommer SOSU-eleverne til at møde kolleger og borgere med forskellige kulturelle baggrunde. Derfor var Superkilen en oplagt ramme for eleverne til at reflektere over mangfoldighed samt kulturers ligheder og forskelligheder på tværs af klasserne. Opgaveløsningen bestod i at identificere og afkode globale symboler i en lokal kontekst. På den måde samarbejdede SOSU-eleverne og udvekslede erfaring i en ny sammenhæng, end de plejer.

Superkilen er et fornyelsesprojekt af hele kilen fra Nørrebrogade til Tagensvej, langs Mjølnerparken og over Mimers Plads samt pladserne omkring Nørrebrohallen. Superkilen er en del af Partnerskabet for byudvikling i Mimersgadekvarteret mellem Realdania og Københavns Kommune.