Emmauskirken er Diakonissestiftelsens hjerte. Vores over 140 år gamle kirke har altid været fast samlingspunkt i det daglige liv på Diakonissestiftelsen og indgår som fast ressource i vores ydelser på f.eks. plejehjem og hospice.
Hverdagen i Emmauskirken
Her kan du se, hvad der sker i vores kirke. Vi har både kirkelige begivenheder som gudstjenester og andagter, men også en række kulturelle arrangementer, hvor kirkerummet fungerer som forsamlingsrum.
Højmesse
Der afholdes højmesse tre søndage om måneden i Emmauskirken. Se her på hjemmesiden, hvilke søndage der er højmesse.
Det lille kvarter
Det lille kvarter er en kort andagt med sang, musik og refleksion hver torsdag kl. 10:00.
En langsom tid
"En langsom tid" er en kort meditativ andagt (ca. 35 min.). Det er en langsom tid med stillehed, musik og fordybelse. Lyt til musik. Syng lidt. Find roen. Tænd måske et lys. Lyt til gode ord. Træk stikket ud. Se her på hjemmesiden, hvornår der er En langsom tid.
Bjørnens Kor - kor for psykisk sensitive
Koret er for alle, der gerne vil synge sammen med andre i et trygt og konkurrencefrit miljø. Det er gratis at deltage. Tilmelding er ikke nødvendigt. Koret mødes hver mandag kl. 13-15.
DiaHøjskole
Højskoleaftner i samarbejde med Seniorfællesskabet ved Diakonissestiftelsen. Ser her på hjemmesiden, hvor der er program.
Morgensamling
Hver tirsdag mødes studerende, elever og ansatte fra UddannelsesCenter Diakonissestiftelsen i Emmauskirken til morgensamling. Der bliver delt informationer, givet beskeder og altid sunget en sang.
Kontaktinformation
Emmauskirken
Peter Bangs Vej 3C
2000 Frederiksberg
Kirkens udsmykning
De fire skulpturgrupper i kirken er lavet af skulptør Lisbeth Nielsen (f. 1952). Kunsthistoriker Michael Wivel, som har været kunsthistorisk konsulent på renoveringen, skriver om udsmykningen:
"Som helhed har Lisbeth Nielsen ikke forholdt sig illustrativt til selve Emmausberetningen. Hun har i stedet valgt at tolke dens kærlighedsbudskab ind i den verden, der er vores her og nu, og hendes fortolkning er både dristig og bevægende, og som sådan ligetil."
Figurgruppen i brændt ler, der står i nichen til venstre, når man kommer ind ad kirkens hovedindgang, forestiller de sørgende kvinder ved graven.
De tre øvrige skulpturer er støbt i bronze. Figuren bagerst i kirken forestiller Maria Magdalene. Ifølge Det nye Testamente var hun det første opstandelsesvidne (Joh. 20, 11-18). Modsat de sørgende kvinder ved graven står hun rank og har løftet hoved, for hun har set den opstandne Kristus, og derfor kan hun gå sin fremtid i møde med håb.
Ved flyglet står skulpturen af jomfru Maria med Jesusbarnet. Placeret over for døbefonten bliver figuren på samme tid et billede på enhver mor med sit barn – og ethvert barn, der bliver båret til dåben.
Lisbeth Nielsen har med figurerne i kirkeskibet udtrykt nogle markante kvindeskikkelser i forskellige livssituationer. Med kvindefigurerne er der skabt en forbindelse til de mange kvinder som igennem historien har sat deres præg på Diakonissestiftelsen.
Bag alteret står figuren, der forestiller den opstandne Kristus med en kobberplade som baggrund. Kristusfiguren er i bevægelse, så han nærmest tager et skridt hen imod os. Hermed nyfortolkes Emmausberetningen: Når vi nærmer os alteret, bliver vi selv en del af Emmausvandringen.
Når vi kommer gående ind i kirken går vi helt konkret på det store trækors, som ligger i gulvet. Korset i gulvet er det tomme opstandelseskors, som Kristus har rejst sig fra. Han er nu bag alteret, hvor han tager et skridt henimod os og kommer os i møde.
Korset i gulvet bliver på den måde det allerstørste håbstegn. Det er det samme håb, som symboliseres i duen, – diakoniens kendetegn – som derfor også er Diakonissestiftelsens logo.
Kirkens lystræ
I 2023 fik kirken et 'lystræ', som erstatter den tidligere lysglobe. Ligesom den tidligere lysglobe er træet lavet, så det er muligt at tænde lys i kirken i bøn eller stilhed.
Træet er et filippa-æbletræ, der er skåret til, og hvor der er sat lysholdere i messing på træets grene. Lystræet er lavet af Carl Erik Rebien.