Maria Bresson og André Kondoch er ikke i tvivl: ”Det er spændende at være begyndt på en ny uddannelse, hvor både studiemiljøet og jobmulighederne er gode,” fortæller de.
Men det havde ikke været muligt for dem at begynde uden voksenelevløn, siger de samstemmende.
Blandt Diakonissestiftelsens 60 elever på SOSU-uddannelsens Grundforløb 2 er over halvdelen ansat i Frederiksberg Kommune med voksenelevløn eller voksenlærlingeløn. Det er en ordning, der sikrer eleverne en ordentlig løn under uddannelsen.
Som elev skal man være fyldt 25 år og derudover opfylde forskellige krav for at modtage én af de to løntyper. Du kan få mere at vide om mulighederne hos Frederiksberg Kommune og læse mere om ordningen her.
Mange vælger at skifte spor og tage en SOSU-uddannelse
Det kan være svært at gå i gang med en uddannelse, hvis man tidligere har været på arbejdsmarkedet og har tilrettelagt sin økonomi med en almindelig løn. Ofte er det ganske enkelt ikke muligt at få det til at hænge sammen med en SU-ydelse. Det fortæller Maria Bresson om her. Hun har arbejdet med ledelse i fitness-verdenen og var klar til et sporskifte, fortæller hun:
”Jeg arbejdede på et plejehjem sidste år og blev interesseret i at tage en SOSU-uddannelse.
Men jeg kunne ikke få det til at hænge sammen økonomisk, hvis jeg skulle leve af en SU-ydelse. Da jeg så, at jeg kunne få voksenelevløn som SOSU-elev, sprang jeg til med det samme.”
Også André Kondoch havde stået på spring i nogen tid for at finde en uddannelse, hvor der både er gode muligheder for job bagefter, og hvor man kan få en løn under uddannelsen, der er til at leve af:
”Jeg har gået og overvejet en SOSU-uddannelse i flere år, men når man også har en familie, der skal forsørges, er det svært at klare sig på SU. Voksenelevlønnen gjorde det det muligt for mig, og det er jeg utroligt glad for,” fortæller André Kondoch, der har en fortid i reklamebranchen.
Et godt studiemiljø og et job tæt på mennesker
Maria Bresson ser muligheden for at tage en ny uddannelse som en gave, og hun synes, at hendes tidligere erfaringer fra andre brancher på arbejdsmarkedet er et stort plus på SOSU-uddannelsen:
”For mig handler det meget om relationer – det er en del af fagligheden i SOSU-faget. Og både de sundhedsfaglige og sociale kompetencer er i fokus under uddannelsen. Vi er mange forskelle mennesker med hver vores baggrund, alder og kultur. Det giver et godt og spændende studiemiljø, hvor der er plads til alle – og både respekt for og anerkendelse af vores forskelligheder,” fortæller hun.
André Kondoch fremhæver en rigtig god introduktion til studiet, hvor både elever og undervisere er venlige og imødekommende:
”Der er noget helt specielt ved at gå her på Diakonissestiftelsen. Der er et tydeligt fokus på hver enkel elev og en medmenneskelighed, der præger fællesskabet på uddannelsen,” siger han.
Vil du være SOSU-hjælper eller SOSU-assistent?
Går du med en drøm om at uddanne dig til assistent eller hjælper på social- og sundhedsuddannelserne, eller kender du nogen, der gør? Så kom til infomøde på Diakonissestiftelsens SOSU-uddannelser den 17. april, kl. 12.30 eller kontakt uddannelsesvejleder Signe Trap-Jensen på tlf. 61 97 45 01.
Hvis du er over 25 år og opfylder Frederiksberg Kommunes øvrige krav, så kan du blive ansat med løn allerede under Grundforløb 2. På den måde får du et godt og sammenhængende uddannelsesforløb, hvor der samtidig er styr på økonomien.
Som faguddannet inden for social- og sundhedsuddannelserne er du medskaber af det vigtigste i verden. Nemlig at gøre en forskel i andre menneskers liv. Derudover har du rigtig gode kort på hånden i forhold til at få et job efter uddannelsen.
- Læs mere om Diakonissestiftelsens Social- og Sundhedsuddannelser.
- Kom til infomøde den 17. april 2024, kl. 12.30-14.00
- Tal med uddannelsesvejleder Signe Trap-Jensen på tlf. 61 97 45 01
- Læs mere om Frederiksberg Kommunes voksenelevløn og voksenlærlingeløn her.