Nyt projekt skal få flere voksne til at starte på SOSU-uddannelserne

Projektet ”Nye broer til flere faglærte” skal få flere voksne til at vælge erhvervsfaglige velfærdsuddannelser, og flere af dem, der starter, skal fuldføre uddannelserne.

Flemming Schultz // flsc@diakonissen.dk

Et tæt samarbejde mellem Uddannelsescenter Diakonissestiftelsen, SOSU H og en række VUC’er i Storkøbenhavn skal finde nye måder at få flere voksne til at vælge erhvervsfaglige velfærdsuddannelser -og lige så vigtigt: At få flere til at fuldføre uddannelserne.

Nye broer til flere faglærte

Projektet har fået navnet ”Nye broer til flere faglærte”, og det består ud over de to SOSU-skoler af VUC’er fra København, Lyngby, Kbh. Syd, Kbh. Nordsjælland, Vestegnen og Frederiksberg.

De otte skoler har en fælles målsætning om at udvikle og afprøve nye værktøjer, tiltrække flere voksne til at de erhvervsfaglig velfærdsuddannelser, herunder SOSU-uddannelserne – og der er fire hovedaktiviteter i projektet:

  • Udvikling af et nyt koncept for bedre tiltrækning af voksne ansøgere til SOSU-uddannelserne – herunder åbent-hus arrangementer for voksne, brobygningsdage for VUC-kursister og besøg af SOSU-vejledere på VUC-skolerne.
  • Udvikling af et forum for vejledning på tværs af skolerne – herunder bl.a. uddannelseskonferencer og karrierer-vejledning og et online kommunikationsforum for sparring og videndeling.
  • VUC-undervisning i fag, der peger hen mod SOSU- og andre erhvervsuddannelser.
  • Bedre hjælp og støtte til elever med sproglige udfordringer – fx sprogstøtte til eleverne og kompetenceudvikling af underviserne.

Viden fra elever, undervisere og andre fagpersoner

Projektet er tilrettelagt med inspiration fra både elever, undervisere og andre fagpersoner. Der er gennemført over 50 interview og en række workshops for at finde ud af, hvor der skal sættes ind

Projektet løber fra den 1. august 2024 til den 31. juli 2027 og foruden det samlede tilskud på 15 mio. kr. fra Den Europæiske Socialfond Plus og Region H, har skolerne en samlet medfinansiering i projektet på 5 mio. kr.

Det er SOSU H, der har værtsrollen for projektsekretariatet, og her på Diakonissestiftelsen er det uddannelsesleder Louise Elmgaard Thiem, der står for projektet.

Relaterede nyheder