Sådan søger du ind på SOSU-uddannelserne
Grundforløb
Vil du starte på Grundforløb 1 eller Grundforløb 2, skal du søge ind via Optagelse.dk til en ungdomsuddannelse. Husk at vælge Diakonissestiftelsen som din 1. prioritet: ellers får vi ikke din ansøgning.
Næste Grundforløb 1 starter den 14. august 2025. For unge der kommer direkte fra grundskolen.
Næste Grundforløb 2 starter den 14. august 2025. For alle andre.
Søg optagelse her:
Du kan søge optagelse via linket www.optagelse.dk
Du skal logge på med MitID.
Ansøgningsfrist til Grundforløb 2: 4. maj 2025.
OBS: Vi har optagelsesprøve i matematik den 11. juni og i dansk den 12. juni, hvis du ikke kan dokumentere, at du har bestået dansk og /eller matematik på 9. klasses niveau til eksamen.
Hovedforløb
For at blive optaget direkte på et hovedforløb skal du have bestået Grundforløb 2 SOSU og være ansat som elev i en kommune. Det betyder, at du skal starte med at søge en elevstilling som enten hjælper- eller assistentelev. Diakonissestiftelsens Social- og sundhedsuddannelser samarbejder med Frederiksberg kommune, der løbende slår elevstillinger op.
Elevstillinger i Frederiksberg Kommune:
Læs mere om elevstillinger her.
Arbejdsgivererklæring:
Se 'Arbejdsgivererklæring' her (pdf)
Elever, der har min. 6 måneders erfaring fra fx plejecenter eller hjemmeplejen bedes udfylde ovenstående arbejdsgivererklæring og uploade den sammen med ansøgningen.
Elevansvarlige i Frederiksberg kommune:Leila Chéhadé Helle Theil Jensen |
Hvilke adgangskrav skal du opfylde?
Der er forskellige adgangskrav til Grundforløb 1, Grundforløb 2 og Hovedforløbet.
Realkompetencevurdering (RKV)
Dit uddannelsesforløb på UC Diakonissestiftelsen indebærer en realkompetencevurdering.
En realkompetencevurdering er en vurdering af dine samlede kompetencer. Det vil sige viden og færdigheder, som du har erhvervet ved uddannelse, på arbejdspladsen, på kurser, udlandsophold, frivilligt arbejde, foreningsarbejde mv.
Direkte links til Bekendtgørelser:
Læs 'Bekendtgørelse 1116, Bilag 1 - SOSU-assistent'
Læs 'Bekendtgørelse 1117, Bilag 1 - SOSU-hjælper'
Opfylder du ikke adgangskravene, kan du blive inviteret til optagelsesprøve og samtale på skolen. Prøven er skriftlig og varer 2 timer.
Har du spørgsmål?



Social- og sundhedshjælper
Som SOSU-hjælper støtter og motiverer du den enkelte borger til at hjælpe sig selv mest muligt og skabe struktur i hverdagen.

Social- og sundhedsassistent
Uddannelsen som SOSU-assistent er for dig, der vil sikre, at borgeren får det bedste forløb i mødet med sundhedsvæsenet – hele vejen igennem.

EUX Velfærd/SOSU
Med EUX Velfærd/SOSU får du en erhvervsuddannelse som SOSU-assistent med gymnasiale fag. Dette giver dig både mulighed for at søge job som SOSU-assistent eller søge ind på en videregående uddannelse.

Om uddannelserne
Social- og sundhedsuddannelserne (forkortet SOSU) er erhvervsuddannelser. Som alle andre erhvervsuddannelser er uddannelserne opbygget af grundforløb og hovedforløb.

Vejledning
På SOSU-skolen tilbyder vi individuel vejledning til kommende og nuværende elever. Vejlederen er med til at sikre, at du bliver klædt bedst muligt på til et uddannelsesforløb.

Om skolen
SOSU-skolen udbyder social- og sundhedsuddannelser til dig, der vil arbejde med mennesker, omsorg og pleje. Vi er en del af UddannelsesCenter Diakonissestiftelsen (UCD), der også udbyder professionsbacheloruddannelserne Sygeplejerske og 3K.

For elever
Her finder du relevante informationer, hvis du er elev på skolen - om alt fra elevråd, lovstof, forløbsplaner til eksamen og klageadgang.

For censorer
Information til censorer ved SOSU-uddannelserne på Diakonissestiftelsen. Her finder du info om parkering, forplejning og prøvebestemmelser og - vejledninger.


Lokalt uddannelsesudvalg
Dagsordener og referater fra Det Lokale Uddannelsesudvalg (LUU)

At gøre en forskel...
Aviaja Skifte og Thorbjørn Rafn er startet på Social- og sundhedsuddannelsen. Læs her om deres forventninger til uddannelsen, og deres planer for fremtiden.

Kom til Åbent Hus på SOSU Diakonissestiftesen
Vær med den 2. april kl. 12.30-14.00 hør mere om SOSU-uddannelserne på Diakonissestiftelsen, Peter Bangs Vej 3A - midt på Frederiksberg.

Nye broer til flere faglærte
Projektet ”Nye broer til flere faglærte” skal få flere voksne til at vælge erhvervsfaglige velfærdsuddannelser, og flere af dem, der starter, skal fuldføre uddannelserne.